Open bijeenkomst 1 juni (om 19:00 in De Toren)

Geïnspireerd door voorbeelden uit het land gingen 40 geïnteresseerde inwoners uit gemeente Brummen op 21 april het gesprek aan: kan een inwonerscoöperatie op het gebied van zorg en welzijn ook iets zijn voor onze gemeente? Wij organiseren een vervolgbijeenkomst op woensdag 1 juni om dit verder te verkennen. Iedereen die hierover mee wil praten of dit interessant vindt, is van harte welkom om aan te sluiten om 19.00 in gezondheidscentrum De Toren (Primulastraat 2).

Kan dit ook in Brummen?

Steeds meer inwonerscoöperaties zijn succesvol. Tijdens de vorige bijeenkomst vertelde Anne Hilderink bij voorbeeld vol passie over de coöperatie Klooster & Buren in noord-Groningen waar inwoners op een voormalig Kloosterterrein een plek hebben gerealiseerd waar wonen, zorg en dagbesteding samenkomen. Anja Boonzaaijer vertelde over de achtergrond en invulling van haar werk als coördinator inwonersvragen in Klarenbeek.
Zo maar twee voorbeelden waar het werkt, door vooral aan te sluiten op wat er lokaal aan behoeften zijn onder inwoners.  Lees hier het verslag van die bijeenkomst: Geslaagde inwonersbijeenkomst 21 april.

Wat gaan we bespreken?

Daarom zal het op 1 juni vooral gaan over wat dan specifieke behoeften zijn in Brummen.
De avond is met een aantal betrokken inwoners voorbereid. We gaan met elkaar in gesprek over vragen die er zijn, zoals: hoe kunnen we als inwoners van Brummen samen gezond oud worden? Of hoe kunnen we elkaar helpen en minder afhankelijk worden van zorg? Hoe kunnen we dat wat er al wordt georganiseerd nog bekender maken onder inwoners zodat meer mensen er gebruik van kunnen maken? En hoe kunnen we dit alles nog beter verbinden met elkaar? 

Het belooft een interessante avond te worden. Wil je dit niet missen? Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Heb je vragen? Mail ons!

Scroll naar boven