Succesvolle NL-doet dag in Brummens voedselbos

Op zaterdag 16 maart werd er in Voedselbos Nieuwe Erven in Brummen volop geklust. Zo’n 15 vrijwilligers staken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Voor enkelen van hen was het een geslaagde eerste kennismaking met het voedselbos. Samen bewegen en werken in de buitenlucht bleek opnieuw een gezonde manier om het voorjaar in te luiden.

De betrokkenen bij het voedselbos hadden hun best gedaan om de klussen goed voor te bereiden. Er werd vooraf ook flink geflyerd bij de buren in de wijk Elzenbos. Rond 10.00 uur was de gezamenlijke aftrap. Vervolgens werd er in twee groepen gewerkt. De eerste groep voorzag de ontmoetingsplaats en de kruidenspiraal van nieuwe planten. De tweede groep ging aan de slag met het maken van een takkenril rondom het nieuwe akkertje. Ook werden enkele kleine klusjes gedaan zoals bramen weghalen en de kippenren opknappen. In de pauze werd er samen genoten van een heerlijke lunch die bestond uit gezonde, zelfgemaakte hapjes.

Groene hart van de Elzenbos
Het voedselbos is ontstaan in 2017 vanuit een samenwerking tussen de gemeente en inwoners. De vrijwilligersgroep maakt inmiddels onderdeel uit van Inwonerscollectief Brummen Gezond en is daarnaast deelnemer aan Voedselnetwerk IJsselmarke. Het voedselbos vormt het groene hart van de wijk Elzenbos. Het is een voor planten, bomen, dieren én mensen. In het voedselbos vind je veel eetbare en ondersteunende, nuttige soorten. Wanneer de oogst rijp is mag je hier wat plukken.

Later dit jaar weer rondleidingen!
Elke zaterdagochtend en ook doordeweeks wordt er verder gewerkt in het voedselbos. De klussen zijn heel divers. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Wie het gebied beter wilt leren kennis is ook welkom tijdens een van de zomerse rondleidingen. Dit jaar vinden die plaats op zaterdagen 29 juni, 27 juli, 31 augustus en 28 september (10.30-12.00 uur).

Meer informatie
Voedselbos Nieuwe Erven is te volgen via www.voedselbosnieuweerven.nl, Facebook en Instagram. Een e-mail sturen naar de vrijwilligers kan via voedselbosnieuweerven@gmail.com.

Scroll naar boven