Hoe ontwikkel je prettige buurten en dorpen

 

Hoe bouw je aan lokale gemeenschappen (communities)? Inwoners in buurten die elkaar kennen en er voor elkaar zijn als het nodig is, en ook als het niet nodig is. Soms ontstaan ze  vanzelf, zonder dat het veel inspanning kost. Soms moet je er actief energie in stoppen om het te laten ontstaan.  En soms ontstaat het niet.

Vanmiddag een interessante middag bijgewoond over het bouwen aan gemeenschappen, georganiseerd door Stichting Welzijn Brummen en verzorg door Birgit Oelkers. “Hoe ontwikkel je prettige buurten en dorpen”. Met alles wat we te horen kregen lijkt het alsof we met het inwonerscollectief Brummen Gezond al best goed bezig zijn. Ook namen we leerpunten mee wat we nog beter kunnen doen. En ook dat het bouwen van gemeenschappen soms tijd kost. “Meer slowfood en minder plofkip” gaf Birgit ons mee.

Er was veel belangstelling voor het initiatief buurtverbinders waar we in zeven buurten in Brummen mee gestart zijn sinds burendag afgelopen september. We zijn begonnen en leren onderweg. Goed om binnenkort ervaringen te gaan delen, om andere inwoners te informeren en mogelijk te inspireren. Want er zullen zeker inwoners in Brummen zijn die deze rol ook vervullen, soms zonder dat ze zich hier bewust van zijn. Wil je hier meer over weten? buurtverbinders@brummengezond.nl

 

 

Scroll naar boven