Hoe naar huis gaan ‘thuiskomen’ werd.

Sinds september ’23 zijn onder de vlag van inwonerscollectief Brummen Gezond een aantal Buurtverbinders gestart in verschillende buurten in Brummen. Deze week staat het een eerste verhaal van één van hen in het Brummens Nieuws. Zo willen we andere inwoners van Brummen informeren wat ze doen en wellicht andere inwoners nieuwsgierig maken om ook aan te sluiten of een keertje aan te komen luisteren als de Buurtverbinders samen komen. Meer informatie? Neem contact op via buurtverbinder@brummengezond.nl

Hoe naar huis gaan ‘thuiskomen’ werd.

INGEZONDEN: Een aantal jaren geleden ben ik in Brummen komen wonen. Een mooie woning in een rustige buurt. Wat was ik er blij mee, maar ik merkte wel dat er weinig binding was in de buurt en dat miste ik en omdat ik nieuw was in de buurt vond ik het lastig om de 1e stap te zetten.

Toen het december werd bedacht ik dat ik bij iedereen een kaartje in de bus zou doen waarbij ik mij voorstelde en in de hoop dat er mensen zouden reageren. Inderdaad kreeg ik van eenieder een kaartje terug en op sommige de uitnodiging om een koffie te komen drinken. Zo kwam ik in contact een buurvrouw en toen bleek dat wij dezelfde ideeën hadden over de buurt en wat daarmee te doen. Wij besloten om maar eens te beginnen met de buren uit te nodigen voor een contactavond en daar hebben de meeste mensen op gereageerd. Het werd een gezellige avond en we hebben ook aan de buren gevraagd om ideeën. Op het eind van de avond was iedereen enthousiast en stonden verschillende leuke ideeën op papier o.a. spelletjesavonden, bowlen, jeu de boule, BBQ enz. We zijn toen eerst gestart met spelletjesavonden en dit werd erg leuk ontvangen. Men was blij dat er iets werd georganiseerd voor de buurt. Langzaam maar zeker kwamen er steeds meer activiteiten bij zoals een Oranjebitter op Koningsdag, Wintersoep maken en uitdelen. Voor de oudste buurtbewoners, lichtjestocht naar Deventer in de Kersttijd, Sinterklaasspel enz.

Doordat we, als buurt, dit samen doen is er wel meer binding ontstaan en kijken we ook naar elkaar om. Zonodig helpen we elkaar. Iedereen kan meedoen maar niemand is verplicht. Als je in zo’n buurt woont dan is het erg prettig wonen en dat doen we dan samen. Toen ik hier pas woonde en van mijn werk naar huis ging, ging ik naar huis maar nu is het voor mij zo: Ik kom THUIS en daar speelt de buurt een grote rol in. Mijn buurvrouw en ik zijn gevraagd om bij de Buurtverbinders van Inwonerscollectief Brummen Gezond aan te sluiten. Hier zitten wij met enige regelmaat samen met andere Buurtverbinders uit de gemeente om ideeën uit te wisselen over onze buurtjes. 


Foto ter illustratie. Bron: Google Maps/Brummens Nieuws
Scroll naar boven