logo
bijeenkomst 30 maart

De gespreksavond ‘De Toekomst is een zorg voor nu’ werd goed bezocht!

Afgelopen donderdag (30 maart) gingen zo’n 30 inwoners van Brummen met elkaar in gesprek over de vraag hoe we met elkaar ‘gelukkig oud’ kunnen worden. We hadden deze avond georganiseerd in samenwerking met Stichting Welzijn Brummen (SWB), medewerkers van Gezondheidscentrum de Toren en teamleden van het project ‘Langer zelfstandig Reablement Brummen’.

Voor de één is dat wat verder weg dan voor de ander. Ondanks dat was één van de conclusies dat het voor iedereen goed is om hier over na te denken. En om het hier met je directe omgeving over te hebben. Wonen, sociale contacten, actief blijven, hulp en ondersteuning, iets betekenen voor elkaar, het kwam allemaal voorbij. Ook ging het over wat de rol van de gemeenschap hierin is. Naast buurtgenoten gaat het dan ook over gemeente en de partijen die actief zijn in zorg en welzijn.

Eén van de ideeën die naar voren kwam, staat al op de agenda van onze inwonerscoöperatie: aan de slag met buurtverbinders. Dit is iemand in de buurt die de meeste mensen wel kennen en die ook de buurt kent, die het aanspreekpunt is voor vragen en mensen met hulpvragen verbindt met mensen die iets kunnen betekenen. We gaan vanuit ZCBG hier later dit jaar mee starten. Vanuit de aanwezigen kwamen ook weer goede suggesties voor een volgende inwonersavond, ook die gaan we oppakken.

Wil je meer informatie of wil je aansluiten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

gespreksavond 30 maart

gespreksavond 30 maart