BrummenGezond en Voedselbos bundelen krachten

Inwonerscollectief BrummenGezond en het voedselbos Nieuwe Erven hebben besloten om samen onder de vlag van BrummenGezond verder te gaan. En welke dag paste beter bij een feestelijke ondertekening van dit moment dan Burendag 2023!

Voedselbos Nieuwe Erven betreft een groep vrijwilligers die zich sinds 2017 inzet voor de opzet en ontwikkeling van een openbaar voedselbos in Brummen.

SAMEN STERKER

Er kan meer bereikt worden wanneer er samen wordt opgetrokken en gebruik wordt gemaakt van elkaars kwaliteiten. Zowel wij als Nieuwe Erven stellen zich tot doel om de sociale samenhang in Brummen te versterken en zich in te spannen voor een leefomgeving waarin welzijn en gezondheid worden gestimuleerd. Met elkaar aan de slag voor een gezonde groene leefomgeving en stimuleren om tot meer lokaal voedsel te komen hoort daarbij. Zo vullen de vrijwilligers van het voedselbos en ons inwonerscollectief elkaar goed aan.

SMAAKVOLLE BURENDAG

Voor geïnteresseerden verzorgde Chantal van Genderen, vrijwilligster van het eerste uur, ’s morgens een rondleiding door het voedselbos. Aansluitend konden aanwezigen op de ontmoetingsplaats genieten van heerlijke hapjes, onder andere gemaakt van producten uit het voedselbos. Chris Frencken en Marco Verschuur van De Nieuwe Erven en Marcel Kerkhoven namens het bestuur van BrummenGezond maakten de samenwerking officieel door een handtekening te zetten onder een overeenkomst.

Meer informatie over Nieuwe Erven is te vinden op de buurtkanaalpagina: Nieuwe Erven op Buurtkanaal.

Scroll naar boven