Ben jij het al? Wordt lid van inwonerscollectief Brummen Gezond

Bijna honderd inwoners van Brummen gingen je inmiddels voor, zij zijn lid van het inwonerscollectief Brummen Gezond. Sinds begin dit jaar is dit mogelijk. Voor het symbolische bedrag van € 10 ben je al lid van de coöperatie en ondersteun je allerlei inwonersactiviteiten die worden georganiseerd of die nog op de planning staan. Enkele keren per jaar ontvang je ook de nieuwsbrief van Brummen Gezond.

Het inwonerscollectief is sinds een aantal jaren actief in Brummen en heeft tot doel om de samenhang in het dorp te versterken door het ondersteunen van, samenwerken met of opstarten van inwonersinitiatieven. We willen als inwoners bezig zijn met onze eigen welzijn en zorg, om zo met elkaar op een zo goed mogelijke manier samen gezond oud te worden. Inmiddels zijn Buurtkanaal en Voedselbos Nieuwe Erven toegetreden tot de coöperatie en is er een intensieve samenwerking met Stichting Welzijn Brummen, de gemeente en andere inwonersinitiatieven in Brummen zoals Stichting onze DROOM en #Opladers. Zie voor meer informatie: www.brummengezond.nl.

Dit jaar richten we ons vooral op het verder uitbouwen van de buurtverbinders, inwoners met oren en ogen in de buurt, die de meeste inwoners kennen, open staan voor (hulp)vragen of zelf proactief contact zoeken met buurtgenoten. De buurtverbinders worden vanuit Brummen Gezond ondersteund door een huisarts, opbouwwerker (SWB) en een ervaren buurtverbinder. Daarnaast bereiden we weer een nieuwe inwonersavond voor over het thema wonen. En natuurlijk is er ruimte voor nieuwe initiatieven als een groepje inwoners dit graag willen opstarten. Verder zoeken we verbinding met andere inwonersinitiatieven in Brummen; deze weten ons ook steeds meer te vinden.

 Je kunt lid worden door het aanmeldformulier in te vullen op www.brummengezond.nl/aanmelden of een berichtje te sturen naar info@brummengezond.nl. Dit mailadres is ook voor vragen of suggesties. Je ontvang een mail met een link waar je de benodigde informatie kunt invullen.  Doe het nu. Hoe meer leden, hoe meer activiteiten, hoe meer verbinding!

Scroll naar boven